Ілон Маск. Джерело: MediaSapiens

Маск втрапив у скандал через листування у міністром Федоровим

Глава SpaceX Ілон Маск оприлюднив приватне листування щодо обмеження інтернет-сервісу Starlink із віце-прем'єр-міністром України Михайлом Федоровим без його дозволу. Американський мільярдер передав приватні повідомлення своєму біографу Вальтеру Айзексону.

Про це повідомляє Financial Times.

Федоров заявив журналістам, що мав тривалі та часті розмови через текстові повідомлення з Маском після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Українському урядовцеві не було відомо про те, що Вальтер Айзексон опублікував приватні повідомлення в біографії Маска. Сам Маск поки не коментував ситуацію.

"Це не дуже красиво. Я ніколи не показував і не розповідав про наше листування публічно", — сказав Федоров.

Скандали Ілона Маска

Раніше Ілон Маск доволі часто втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку мільярдера, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація". Також нещодавно Ілон Маск знову осоромився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Нагадаємо, американський мільярдер, власник SpaceX Ілон Маск у 2022 році розпорядився відключити мережу супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя тимчасово окупованого Криму. Це він зробив для того, щоб зірвати українську атаку на Чорноморський флот Російської Федерації. Загалом Маск кілька разів обмежував доступ до Starlink під час війни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.09.2023 21:28