Колаж TrueUA

Масштабна тривога по всій країні: Повітряні сили повідомляли про зліт винищувача МіГ-31К

У середу, 24 січня, об 11:42 по всій Україні пролунали сигнали повітряної тривоги. Загроза пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Увага. Зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому "Моздок" (Північна Осетія)", — наголосили військові.

Цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинджал", яка не збивається у більшості регіонів. Час підльоту ракет — лічені хвилини. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги!

 маштабна повітряна тривога 24 січня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено о 13:58. Відбій загрози.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляв, що станом на січень 2024 року Російська Федерація виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу. Їх виробництво не збільшилося за останні місяці. За його словами, Росія багато втратила саме внаслідок того, що її підприємства, які займались постачанням компонентів, перебувають під міжнародними санкціями. Тому зараз окупанти намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Нагадаємо, у вівторок, 23 січня, в Україні оголошували масштабну повітряну тривогу. Сирени лунали у всіх регіонах. За даними військових, тривогу оголошували через зліт винищувача МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 11:56