Колаж TrueUA

По всій Україні оголошено повітряну тривогу: росіяни запустили ракети

Вранці у вівторок, 23 січня, у столиці та у всіх областях оголошено повітряну тривогу. Вона пов'язана із ракетним обстрілом зі стратегічних бомбардувальників Російської Федерації.

Повітряні сили Збройних сил України о 05:22 повідомляли про загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

"Ракетна небезпека в південних та східних областях через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Про зміну обстановки повідомимо додатково", — зазначали військові.

Після 05:40 областями почала ширитися повітряна тривога. О 06:14 ракетна небезпека охопила усі області

Повітряні сили повідомили, що попередньо в повітряному просторі РФ два Ту-22М3 з аеродрому Оленья (Мурманська область) та два Ту-22М3 з аеродрому Шайковка (Калузька область).

Перша група ракет перебувала на межі Київської та Черкаської області й тримала південно-західний курс.

О 06:35 стало відомо, що перша група заходить в повітряний простір Вінниччини, а друга — на межі Полтавської та Київської областей. Усі ворожі повітряні цілі тримають західний курс.

Нагадаємо, попередню масовану атаку по Україні росіяни здійснили 13 січня. Вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Збити вдалося сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, які не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей, внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби. 

У багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 05:55