Російській ТУ-95 МС. Фото:ТАСС

Повітряні сили попередили про зліт бомбардувальників Ту-95М у районі Каспію

У ніч на вівторок, 23 січня, військові зафіксували виліт декількох ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які здатні нести до шести ракет типу Х-555 або до восьми типу Х-101.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. 

Політ Ту-95МС відбувся у південно-східному напрямку (район Каспійського моря).

"У разі пусків крилатих ракет — повідомимо додатково", — йдеться у повідомленні військових.

Що відомо про Ту-95

Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.

Нагадаємо, зранку 13 січня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Збити вдалося сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, які не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей, внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби. 

У багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 05:16