Фото: росЗМІ

Загроза пусків крилатих ракет: Повітряні сили повідомили про небезпеку

У вівторок зранку, 2 січня, у багатьох областях України оголошено повітряну тривогу. Існує загроза пусків крилатих ракет з російських літаків Ту-95МС.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

"Увага! Ракетна небезпека в областях, де оголошена тривога! Загроза пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС", — йдеться у повідомленні військових.

Також у Повітряних силах повідомили, що всього у повітрі перебуває 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття!" — додали військові.

Раніше у мережі повідомляли, що вночі з аеродрому "Оленья" (Мурманська область) злетіли 16 літаків 16 Ту-95МС та попрямували на рубіж пуску крилатих ракет у районі Каспійського моря. Також була інформація про виліт чотирьох Ту-22М3 з аеродрому "Шайковка" південним курсом.

Станом на 06:10 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа alerts.in.ua

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 2 січня, по російських дронах-камікадзе у столиці працювала протиповітряна оборона. Внаслідок падіння уламків одного із "шахедів" сталася пожежа у Деснянському районі.

Також уночі російські загарбники атакували ударними безпілотниками Миколаїв. Уламки "шахедів" спричинили загоряння у місті.

Зазначимо, що 1 січня у Київській області уламки збитих дронів пошкодили чотири приватні будинки та чотири легкові автомобілі. Крім того, через падіння уламків на відкритих територіях виникло загоряння травʼяного настилу. Пожежі оперативно ліквідовані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 06:12