Фото ілюстративне зі соцмереж

Польська авіація перебувала в режимі підвищеної готовності під час ранкової атаки Росії по Україні

У суботу, 13 січня, зранку Збройні сили Польщі запроваджували підвищені заходи безпеки. Таким чином вони відреагували на ракетну атаку по Україні.

Про це повідомили в Оперативному управлінні Збройних сил Польщі.

"Інформуємо, що спостерігається підвищена активність дальньої авіації Російської Федерації, що пов’язано з намірами ударів по території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі", — йшлося в повідомленні.

Військові сусідньої країни також попередили місцевих мешканців, що активували польську та союзницьку авіацію, а це могло призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни.

Пізніше в Оперативному управлінні Збройних сил Польщі поінформували, що через зниження рівня загрози припинено роботу польської та союзницької авіації в повітряному просторі країни та наземних системах протиповітряної оборони.

"Мобілізовані сили та засоби повернулися до стандартних дій", — додали у відомстві.

Як відомо, зранку російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Відомо, що вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Сили протиповітряної оборони збили 8 ракет.

У багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що окупанти запустили по Україні шість аеробалістичних ракет "Кинджал". Половина з них не досягнула цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 13:31