Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Половина "Кинджалів" не досягнула мети: Ігнат розповів про специфіку сьогоднішньої атаки рашистів

У суботу, 13 січня, зранку російські окупанти запустили по Україні шість аеробалістичних ракет "Кинджал". Половина з них не досягнула цілей.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Сьогодні ми бачили шість "Кинджалів», ми про них повідомляли. І зрештою шість їх було на території України, половина точно не досягнула цілей — це 100%", — зазначив він.

На запитання про те, чи зафіксували під час сьогоднішньої атаки фальш-цілі, речник Повітряних сил ЗСУ відповів, що не виключає такого використання, проте інформацію зараз уточнюють фахівці.

Він додав, що понад 20 повітряних засобів не досягнули мети. Він пояснив, що вони могли впасти на відкритій місцевості, або відбувся підрив у повітрі, або це ефективна дія засобів радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Як відомо, зранку російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Відомо, що вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Сили протиповітряної оборони збили 8 ракет.

Нагадаємо, що в багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 11:55