Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Масштабні пошкодження й пожежа: поліція показала наслідки падіння уламків ракет на Київщині

Російські загарбники у ніч на вівторок, 6 червня, здійснили масовану ракетну атаку на Україну. Усі випущені крилаті ракети (їх було 35) вдалося збити, понад 20 з них — у повітряному просторі столиці. Та не обійшлося без руйнувань.

Як повідомив голова поліції Київщини, внаслідок падіння уламків в одному з районів області пошкоджено приміщення поліклініки. Уламки ракети виявили також неподалік пологового будинку. 

"Екстрені служби провели евакуацію пацієнтів та персоналу від місця падіння. Постраждалі відсутні. В даному населеному пункті через ворожі обстріли також пошкоджено приватні будинки та гаражні приміщення", — зазначив Нєбитов й додав, що поліцейські продовжують фіксувати наслідки атаки окупантів.

Також Нєбитов повідомив, що на Київщині уламками пошкоджено гуртожиток та понад 20 автомобілів.

"Сталось і займання одного із торговельних об’єктів. Пожежу своєчасно ліквідували. Потерпілі відсутні", — повідомив Нєбитов.

Він закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги й проходити в укриття.

Нагадаємо, що Росія у ніч на вівторок атакувала Україну крилатими ракетами типу Х-101/555. Пуски були здійснені традиційно — зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. За даними Повітряних сил, більшість ракет летіли в напрямку Києва, однак силами та засобами протиповітряної оборони знищено усі 35 ворожих цілей.

Відомо, що у травні Сили протиповітряної оборони знищили над Києвом понад 250 ворожих цілей. Це, зокрема, сім аеробалістичних ракет "Кинджал", 13 балістичних ракет "Іскандер", 65 крилатих ракет (Х-101, Х-555 та "Калібр") та 169 дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 09:01