Мессі шокував рекордною зарплатою для футбольних клубів США

Аргентинський нападник клубу "Інтер Маямі" Ліонель Мессі має рекордний контракт для американської футбольної ліги (МЛС). Базова зарплата Ліонеля Мессі становить 12 мільйонів доларів на рік.

Про це йдеться у звіті Асоціації футболістів.

Зазначається, що ще є гарантована компенсація, яка містить в собі базову зарплату плюс всі виплати при підписанні контракту і бонуси, що виплачуються щорічно протягом терміну дії контракту футболіста, становить — 20,4 мільйона доларів. Ще стільки ж Ліонель Мессі отримає виплат від компаній Adidas і Apple TV. Тож щорічний дохід аргентинця складає 50-60 мільйонів доларів. 

Другим у рейтингу є італійський вінгер "Торонто" Лоренцо Інсіньє. Його дохід 7,5 мільйона доларів на рік і гарантованою компенсацією в 15,4 мільйона доларів. Замикає трійку футболіст "Чикаго Файр" Джердан Шакірі, який загалом має трохи більше 15 мільйонів доларів.

Цікаво, що базова зарплата українського одноклубника Мессі Сергія Кривцова в "Інтер Маямі" становить 555 500 доларів, гарантована компенсація — 614 500 доларів. 

Нагадаємо, за даними іспанських ЗМІ, аргентинський нападник Ліонель Мессі, який захищає кольори "Інтер Маямі", стане володарем "Золотого м'яча" у 2023 році. Церемонія нагородження відбудеться 30 жовтня у Парижі. Аргентинець отримає свій вже восьмий за ліком "Золотий м'яч".

Варто відзначити, що 36-річний Ліонель Мессі у 2022 році став чемпіоном світу у складі збірної Аргентини. Він стане першим володарем "Золотого м'яча", який не грає за європейську команду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.10.2023 04:13