Фото: сайт "Межигір'я"

"Межигір'я", заарештоване у президента-втікача Януковича, передали в державне управління

Завершився процес передачі в управління державному парку-пам’ятці "Межигір'я" активів, на які судом накладено арешт у кримінальному провадженні щодо президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє прес-служба Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Як зазначили в АРМА, йдеться про рухоме майно, яке було арештоване у рамках кримінальних проваджень щодо екс-президента Януковича після Революції Гідності та за збереження якого з 2014 року стали відповідальними активісти за власною згодою. 

Підписання документів про передачу державного майна в управління державному парку-пам’ятці "Межигір’я" стало фінальним заходом в роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об'єкта.

За час роботи комісії у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам’ятки "Межигір'я" та працівників Центрального міжрегіонального територіального управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було перевірено наявність та оглянуто арештовані активи, які розташовані на території парку-пам’ятки і є складовою інфраструктури паркового комплексу та використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні, а також є складовою інтер’єрів житлових будівель та облаштуванням приміщень охорони державної установи.

"Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу об’єкта природно-заповідного фонду України — парку-пам'ятки "Межигір'я", — наголосили в АРМА.

Яке майно перейде у державне управління

За інформацією АРМА, загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна складає понад 25 тисяч одиниць, яке розміщено у 121 будівлі та спорудах. Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт — музей "Хонка". Ця будівля загальною площею 3100 квадратних метрів є головною спорудою парку-пам’ятки й налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисячі одиниць рухомого майна. 

Також в процесі роботи комісією, наголошують в АРМА, виявлено понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, йдеться про витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри та інше, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

"З моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного "Межигір'я"  надходитимуть в державну скарбницю", — додали в Агентстві.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру п’ятнадцяти колишнім працівникам Управління державної охорони. Екс-охоронці четвертого президента Віктора Януковича підозрюються у самовільному залишенні місця служби з метою ухилитися від військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 14:59