Фото: скріншот

"Ми — козацького роду": прем'єр Словенії заговорив українською в Бучі (відео)

Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб вшанував жертв російських окупантів у Бучі Київської області. Політик засудив російську агресію та висловив підтримку Україні.

Про це прем'єр Словенії заявив під час виступу у Бучі з нагоди річниці звільнення міста від російських окупантів.

Голоб наголосив, що нелегко перебувати у місті, оскільки "одна справа слухати про те, що тут сталось, інша справа бути тут і відчувати це".

"Ця війна неспровокована і непотрібна, це нам усім нав'язали, але тепер вона з'єднала нас, сьогодні всі ми українці. Ваш прапор — тепер і наш прапор. У Словенії ми розвішуємо його перед усіма державними установами, також перед моїм кабінетом. Дозвольте мені згадати, що сьогодні ми пов'язані, як ніколи. Разом з вами і ми козацького роду. Разом з нами знову "запануєте у своїй сторонці". Слава Україні", — сказав Голоб.

Нагадаємо, 31 березня — річниця звільнення Бучі на Київщині. Саме у цей день у 2022 році ЗСУ витіснили російських загарбників з міста. Якщо до початку повномасштабного вторгнення затишне передмістя столиці було маловідомим у світі, то навесні про Бучу говорили усі цивілізовані держави — жахливі кадри з міста були на перших шпальтах світових медіа. Буча перебувала під окупацією 33 дні. TrueUA зібрало відомості про жахи окупації міста та розповіло, як Буча живе сьогодні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 16:15