Фото: "Слово і діло"

"Ми оптимістично налаштовані": у Держдепі оцінили перспективи додаткового фінансування для України

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки оптимістично налаштовані щодо пакета на додаткове фінансування оборонних потреб України.

Про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн на брифінгу.

"Що стосується України, ми оптимістично налаштовані щодо додаткового пакета допомоги США", — повідомив посадовець.

Очікується, що питання додаткового фінансування для нашої держави  Сенат почне розглядати це питання протягом наступних тижнів. Помічник держсекретаря США також наголосив, що в Палаті представників США "є значна більшість, яка підтримує додатковий пакет, що надасть критично важливу допомогу Ізраїлю, Тайваню та Україні у сфері безпеки, а також потенційно розв'язати інші важливі питання, такі як міграція".

"Для нашої безпеки, для безпеки Альянсу та для того, щоб наші ключові партнери відчували себе у безпеці — важливо, щоб ми надали необхідну допомогу. Вона стосується як військових потреб України, так і її економічного процвітання", — наголошує Джеймс О’Браєн.

Американський високопосадовець додав, що партнерам США в Європі, які підтримують Україну, "важливо почути, що ми продовжуватимемо виконувати свою роль".

"Зараз Україна оплачує 60 відсотків військових витрат на свою війну, а наші європейські союзники надають ще одну велику суму — понад 100 мільярдів євро допомоги проти 70 (мільярдів,  ред.) США на сьогодні. Отже, це справді зусилля коаліції", — резюмував О’Браєн.

Нагадаємо, 16 листопада президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про фінансування роботи уряду країни, який не передбачає надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. У такий спосіб країні знову вдалося уникнути "шатдауну" (часткове призупинення роботи уряду).

Водночас видання Politico зазначає, що 4 грудня лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена щодо допомоги для України та Ізраїлю. Республіканці попередили, що не проголосують за це без угоди про захист кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.11.2023 23:41