Фото: pixabay

Міграційники борються з росіянками, які масово виїжджають народжувати в Аргентину заради громадянства

Російські вагітні жінки після вторгнення РФ в Україну почали виїжджати в Буенос-Айрес для пологів. Так новонародженим дають аргентинське громадянство.

Про це розповіла директорка імміграційної служби Аргентини Флоренція Каріньяно в ефірі телеканалу C5N, пише The Guardian.

За її словами, лише 9 лютого 33 вагітні жінки прибули в країну. Усі були між 32 і 34 тижнями вагітності. Деяким вагітним спочатку відмовили на паспортному контролі, але зрештою їх усе ж таки пропустили в країну.

У ЗМІ зазначають, що в Аргентину росіянам не потрібна віза, а на тлі масової ізоляції Москви у світі — Буенос-Айрес є популярним напрямком для жінок, які хочуть дати своїм дітям привілеї другого громадянства.

Директорка імміграційної служби розповіла, що за рік в Аргентину прибуло близько 10 500 вагітних росіянок, із який 5 800 — за останні три місяці.

Після пологів більшість жінок повертаються додому. Натомість залишають аргентинським адвокатам можливість оформити громадянство Аргентини для дитини, а потім і для батьків.

Адвокат однієї росіянки заявив, що вона втекла до Аргентини, "рятуючись від війни".

Відтак, наразі Міграційна служба Аргентини почала відкликати посвідку на проживання в росіян, які отримали його після народження дитини в країні, але потім вирішили виїхати.

За словами Каріньяно,  якщо в суді розглядатимуть питання про надання аргентинського громадянства росіянину, міграційна служба надасть дані щодо призупинення ПНП у зв'язку з тим, що ця людина "провела місяць в Аргентині й більше ніколи не приїжджала".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Бразилія та Аргентина планують покращити регіональну економіку. Країни хочуть створити нову валюту, яку можуть назвати "сюр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.02.2023 16:59