Фото: Микола Патрушев / росЗМІ

Микола Патрушев став помічником Путіна: що про нього відомо

Російський диктатор Володимир Путін призначив своїм помічником Миколи Патрушева. Його 12 травня було звільнено з посади секретаря Ради безпеки.

Про це йдеться на сайті Кремля.

Помічником Путіна також став Олексій Дюмін, який обіймав з 2016 року посаду губернатора Тульської області.

Новим заступником глави адміністрації президента став Максим Орєшкін, який був помічником Путіна. Зберегли свої посади заступників голови адміністрації Сергій Кирієнко, Олексій Громов та Дмитро Козак. Керувати адміністрацією президента продовжить Антон Вайно.

Путін також призначив своїми радниками Олену Ямпольську (глава комітету Держдуми з культури) та Валерія Фадєєва (глава Ради з прав людини).

Що відомо про Миколу Патрушева

Генерал армії Микола Патрушев вважається одним із найближчих до Путіна силовиків. До 2008 року він багато років очолював ФСБ і неодноразово висловлювався про погрози із боку країн Заходу. З травня 2008 року він обіймав посаду секретаря Ради безпеки РФ. The Wall Street Journal з посиланням на джерела у російських та західних спецслужбах писав, що Патрушев ініціював убивство голови ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

США, Євросоюз, Велика Британія, Канада, Японія та низка інших країн запровадили проти нього санкції. Його молодший син Андрій також підпав під санкції США та Великої Британії. Інший син Миколи Патрушева Дмитро отримав у новому російському уряді посаду віце-прем'єра.

Нагадаємо, на думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони Росії є важливою подією в зусиллях Володимира Путіна щодо створення повних економічних умов для затяжної війни.

Раніше в ISW зазначали, що Володимир Путін, ймовірно, навмисно оприлюднив свою зустріч з губернатором Тульської області, афілійованим з "ПВК Вагнера", Олексієм Дюміним після гучного арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова 24 квітня і перед президентською інавгурацією 7 травня. У такий спосіб глава Кремля намагався покарати очолюване Сергієм Шойгу міністерство оборони за нездатність досягти військових цілей Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.05.2024 11:44