Фото: Мінцифри

Мінцифри оголосило про формування перших ударних рот БпЛА

Міністерство цифрової трансформації України комплектує перші ударні роти БпЛА в межах проекту Армія дронів. Бійці перших трьох формувань вже успішно завершили навчання.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федорова.

Зазначається, що Мінцифри спільно із ЗСУ сформували піхоту нового покоління — перші у світі ударні роти БПЛА. Міністерство разом із партнерами укомплектували їх необхідним обладнанням.

"Передали пікапи, безпілотники українського виробництва та Старлінки. Також раніше створили Координаційний штаб проєкту, який сприятиме розвитку ударних рот", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до штабу долучені Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"Віримо, що нових перемог у наших захисників на полі бою буде більше, а ворогів — менше", — додали у відомстві.

Нагадаємо, військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап заявив журналістам, що реєстр "Оберіг" з всеукраїнською базою чоловіків від 18 до 60 років скоро може бути переданий до "Дії", а отже, все йде до пересилання цифрових повісток. Водночас у Міністерстві цифрової трансформації наголосили, що повістки у "Дії" не надсилатимуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 20:15