Мінфін США заборонив американцям брати участь у ряді російських проектів

01 ЛИСТОПАДА 2017 15:09

Як інформує TrueUA з посиланням на Treasure,  Міністерство фінансів США у вівторок, 31 жовтня, заборонило американським громадянам і компаніям надання, вивезення або реекспорт товарів, послуг (за винятком фінансових) або технологій на підтримку розвідки або здобичі для глибоководних, арктичних шельфових або сланцевих проектів, які можуть добувати нафту в РФ або морській зоні, затвердженій РФ. Про це повідомляється на сайті міністерства.  

У своєму розпорядженні американський Мінфін посилається на постанову від 2014 року про блокування власності осіб, «сприяючих розвитку ситуації в Україні», і на заходи по протидії впливу Росії в Європі і Євразії.   

Нова міра застосовуватиметься відносно проектів, реалізація яких почнеться 29 січня 2018 року або пізніше. У кінці вересня Мінфін США повідомив про нові санкції відносно Росії, які набудуть чинності у кінці листопада 2017 року.   

Зокрема, обмежувальні заходи передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній - до 60 днів.

 

Світ, 01.11.2017 15:09