Фото: УП

Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт 8 листопада написав заяву про звільнення. Її вже отримав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Про це спікер парламенту повідомив у Facebook й опублікував фотодоказ заяви.

"До Верховної Ради України надійшла заява міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку", — написав Стефанчук.

Він запевнив, що заяву буде розглянуто найближчим часом.

заява про звільнення Гутцайта
Заява про звільнення Вадима Гутцайта

Хто може очолити Міністерство молоді та спорту замість Гутцайта

Інформацію про те, що Гутцайт планує піти у відставку, повідомив напередодні народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк. Водночас ЗМІ дізналися, хто може очолити Міністерство молоді та спорту. Видання sport.ua називало ім'я чинного начальника управління спорту Львівської міської ради Антона Нікуліна.

Антон Нікулін

Антона Нікуліна. Фото: sport.ua

Вказувалося, що за кандидатуру Нікуліна нардепи планують голосувати вже у четвер, 9 листопада. Гутцайт після звільнення зосередиться на роботі на чолі Національного олімпійського комітету. 

Відомо, що 41-річний Нікулін є заслуженим тренером України з карате. Серед його вихованців — бронзовий призер Токіо-2020 з карате Станіслав Горуна та Галина Мельник.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року Гутцайт став президентом Національного олімпійського комітету України. У серпні 2023 року він заявив, що Україна готова брати участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з Росії та Білорусі під нейтральним прапором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 14:14