Фото: ЕРА

Міністр оборони Великої Британії зробив обнадійливий прогноз щодо деокупації Криму

Міністр оборони Британії Бен Воллес вважає, що Збройні сили України зможуть повернути анексований Росією Крим вже у 2023 році. Це стане можливим завдяки тому, що у РФ закінчиться необхідна зброя.

Про це Бен Воллес сказав в інтерв’ю The Washington Post. 

Представники розвідки США в документах, оприлюднених на початку 2023 року, заявили, що проблеми з особовим складом і технікою, ймовірно, призведуть до того, що Україна отримає лише скромні успіхи під час контрнаступу. Водночас офіційні особи США кажуть, що з початку року на фронті відбулися покращення, тому вони припускають, що навіть повернення невеликих територій може вплинути на військові плани Росії.

Бен Воллес висловив більш оптимістичний погляд на нинішні дії України на полі бою. Він сказав, що існує реальна можливість того, що Україна зможе успішно повернути Крим під свій контроль цього року.

"Те, що ми бачили на полі бою, полягає в тому, що якщо ви вдарите російські сили не в тому місці, вони фактично розваляться. Можна посилати молодих людей вмирати десятками тисяч, що вони (росіяни, — ред.) й роблять, але не можна магічно створити танки та системи озброєння, які їм потрібні", — заявив міністр оборони Великої Британії.

Нагадаємо, екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Відзначимо, крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію і дістати Кримський міст. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Також відомо, що Україна може деокупувати Кримський півострів без бойових дій. У цьому переконаний міністр оборони нашої держави Олексій Резніков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 14:23