Фото: Pixabay

Мінлива хмарність та короткочасні дощі: чого очікувати від погоди у п'ятницю

В Україні у п'ятницю, 7 червня, очікується мінлива хмарність, температура повітря подекуди сягатиме +31°C. При цьому в окремих областях пройдуть короткочасні дощі та грози.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

За прогнозом синоптиків, на більшості території нашої країни буде без опадів. Дощитиме лише в західних областях, а також на Вінниччині та Житомирщині. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

У п'ятницю на Півдні та Сході країни вночі очікується +18...+21°C. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +23...+28°C. У південній частині, східних, Дніпропетровській та Кіровоградській областях прогріє до +31°C. На високогір'ї Карпат вночі буде досить прохолодно — +8...+13°Cвдень — +18...+23°C.

Погода у Києві та області

У столиці 7 червня буде мінлива хмарність. Опадів не очікується. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. У Києві вночі стовпчики термометрів опустяться до +15...+17°C, вдень буде +25...+27°C.

Температура по області вночі становитиме +12...+17°C. Вдень прогріє до +23...+28°C.

Небезпечні метеорологічні явища 7 червня

Синоптики попереджають, що 7 червня вдень у західних, Житомирській та Вінницькій областях оголошено перший рівень небезпечності (жовтий). Там очікуються грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Мапа: "Укргідрометцентр"

Зауважимо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2024 05:45