Фото: соцмережа X Андріса Спрудса

Міноборони Латвії передає українській армії 500 безпілотників (фото)

У вівторок, 13 серпня, Латвія повідомила про передачу Україні чергового пакета безпілотників. Це відбулось в рамках створеної раніше коаліції дронів.

Про це у соцмережі X заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс. Посадовець підкреслив, що Україна отримає від Латвії БпЛА в рамках коаліції дронів.

"Черговий пакет безпілотників готовий! Близько 500 безпілотників латвійського виробництва надаватимуть підтримку  українцям у виконанні різноманітних бойових завдань", — йдеться у заяві Спрудса.

Латвія передає Україні безпілотники в рамках коаліції дронів

Скріншот з соцмережі X Андріса Спрудса

Зауважимо, 5 липня міністерство оборони Латвії повідомило, що впродовж липня країна передасть українським військовим наступну партію безпілотників у рамках створеної коаліції — це 2,5 тисячі БпЛА різних типів на чотири мільйони євро.

Що відомо про коаліцію дронів

Організація країн, які беруть участь у виробництві та передачі Україні дронів в рамках постачання зброї та обладнання в Україну під час російського вторгнення для відбиття російської агресії з 2024 року.

Ініціатором створення Коаліції стала Латвія, про ініціативу було оголошено під час зустрічі її Міністра оборони Андріса Спрудса з Міністром оборони України Рустемом Умєровим у грудні 2023 року. Про саме формування коаліції МО України оголосило 17 січня 2024 року.

17 лютого 2024 року було сформовано коаліцію з восьми країн, в березні до коаліції доєднались Канада та Австралія, збільшивши її до 10 учасників. Наразі ж до коаліції входять 15 країн.

Як заявив у липні командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський, що станом на той час Сили оборони, ймовірно, вигравали у Російської Федерації за кількістю безпілотників. В України був ряд переваг у цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше у Мінцифри повідомили, у скільки разів масштабувалося виробництво безпілотників в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 17:15