Фото: АрміяInform

Міноборони проводить масштабну перевірку харчування у військових частинах: що відомо

У військових частинах проводять комплексну перевірку організації харчування. Йдеться про північний, східний та південний напрямки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"За дорученням керівництва Міністерства оборони України триває перевірка системи організації харчування військовослужбовців на північному, східному та південному напрямках", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що до перевірок залучено представників Міноборони, ЗСУ, Державного оператора тилу, а також фахівців ветеринарної медицини.

"Інспекція охоплює всі ключові етапи — від умов зберігання продуктів на складах постачальників до безпосередньої організації процесу харчування у військових частинах, які виконують бойові завдання", — зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

У Міноборони пояснили, що ці заходи необхідні для посиленого контролю якості товарів, що постачаються ЗСУ, а також виявлення можливих порушень для їх оперативного врегулювання.

"Про результати всіх перевірок повідомимо окремо. Ми не зупиняємося на досягнутому й продовжуємо працювати над забезпеченням якісного та збалансованого харчування для наших захисників і захисниць", — наголосив заступник міністра оборони.

У відомстві зазначили, що такі перевірки здійснюватимуться регулярно в різних регіонах України без попередження військових частин та постачальників.

Нагадаємо, наприкінці серпня Міноборони оголосило про зміну підходу до формування сухпайків для військових, враховуючи їх релігійні, медичні та етичні потреби. У межах цієї ініціативи планується значне розширення асортименту, що дозволить забезпечити більшою різноманітністю продуктів, зокрема, рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2024 19:59