Фото: Юрій Ігнат. Джерело – АрміяInform

Минулої ночі рашисти атакували Україну не лише "шахедами": Ігнат повідомив цікаву деталь

Під час нічної атаки України 31 липня російські загарбники використовували не лише ударні безпілотники типу "Шахед". Над нашою територією були знищені також дрони невстановленого зразка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Військовий наголосив, що під час нічних атак ворог часто використовує різні типи БпЛА: передусім це 136/131 "шахеди", а також БпЛА невстановленого типу, імітаційні (хибні цілі). Так, за словами Ігната, противник постійно удосконалюється, і може з’являтися щось нове. 

"Про такі застосування Повітряні сили не раз повідомляли в офіційних зведеннях та коментарях. Тож нічого нового. Імовірно, що і цієї ночі серед уламків шахедів, будуть знайдені ударні БпЛА інших типів. Це нічого не змінює — все треба знищувати усіма доступними засобами, головне — ефективно та раціонально", — написав Юрій Ігнат.

У ніч на 31 липня Росія атакувала Україну безпілотниками невстановленого типу

Фото: Facebook-сторінка Юрія Ігната

За словами екс-речника Повітряних сил, під час ведення протиповітряного бою уночі, тип цілі визначається за її параметрами: висота, швидкість і т.д., а також за візуальними та акустичними даними. 

"Точно встановити, що це за дрон чи ракета можливо після дослідження уламків. 89 збитих дронів — це фактично така ж атака, як на початку року. Уночі 1 січня 2024 року було збито 87 ударних БпЛА", — додав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, вночі та вранці 31 липня війська країни-агресорки здійснили один із наймасовіших обстрілів України від початку повномасштабного вторгнення. Українські воїни збили всі 89 дронів-камікадзе, які намагалися атакувати нашу державу. Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська протиповітряна оборона збила всі 89 ворожих дронів "Шахед", які атакували країну у ніч на середу, 31 липня. Така ж ефективність захисту необхідна не лише від дронів, а й від ракет, і авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 16:17