Скріншот

"Місто не збережемо, але відбудуємо": російські пропагандисти цінично прокоментували удари по Одесі (відео)

Російські терористи вночі 23 липня завдали масованого ракетного удару по Одесі. Кремлівські пропагандисти цинічно заявили, що "із задоволенням" спостерігають за обстрілами, а у руйнуваннях традиційно звинуватили українську протиповітряну оборону.

Відтак, пропагандистка Ольга Скабєєва цинічно заявила про "удари возмєздія" по Одесі. Вона зауважила, що кадри наслідків російських атак на місто їй приносять задоволення.

"Ми, зрозуміло, не агресори, але із задоволенням дивимося на те, як ми вже третю ніч поспіль завдаємо удари відплати", — видала Скабєєва.

Російська пропагандистка також опублікувала відео Свято-Преображенського собору, який постраждав від нічних обстрілів, підписавши його фразою: "стан собору після потрапляння в нього української ракети".

скабєєва про Одесу

Скріншот

Крім того, нічний терор росіянами Одеси прокоментував і посіпака російського диктатора Володимир Соловйов. Він наголосив, що історичний центр міста постраждав унаслідок уламків збитої українською ППО ракети.

"Якщо подивитися карту Одеси, то весь історичний центр — буквально за два кроки від порту. А ще весь центр Одеси — це суцільно пам'ятки архітектури, до яких Україна не має жодного стосунку. Тому всім тим, хто віддає накази збивати ракети над містом, глибоко наплювати куди впадуть уламки", — написав пропагандист у своєму Telegram-каналі.

Пропагандист додав, що ЗС РФ мають знищити Львів та Київ. Соловйов також визнав, що Кремль не планує зберігати Одесу за підсумками ракетних ударів.

"Одесу не збережемо, вибачте. Але відбудуємо, так буде набагато простіше", — продовжив Соловйов.

Нічний обстріл Одеси 

Вночі 23 липня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Одесі. Під час атаки ворог задіяв п'ять видів ракет. Силами протиповітряної оборони значну частину ракет було знищено. Інші завдали руйнування портової інфраструктури, щонайменше шістьом житловим, у тому числі багатоквартирним будинкам. Понівечено десятки автомобілів, у багатьох будинках міста пошкоджено фасади та дахи, вибиті вікна. Відомо про одного загиблого. Одну особу рятувальники успішно деблокували. Ще 22 людей поранено, серед них четверо дітей.

Також внаслідок ворожої атаки знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Російська ракета влучила прямо в центральний вівтар. Відтак, частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищено службові приміщення нижньої частини собору.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон — це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря.

Нагадаємо, Росія з 17 по 21 липня також активно обстрілювала Одесу та область. Так, ракети та їхні уламки пошкодили обʼєкти портової інфраструктури, житлові будинки, критичну інфраструктуру, будівлю генерального консульства Китайської Народної Республіки. До того ж ворог знищив тонни зерна, 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Також постраждали понад 20 людей, частина з них перебуває у лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 11:44