Фото: ОК "Південь"

Нічний обстріл Одеси: МВС показало, що відбувалося у місті після атаки

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко показав відео Одеси після обстрілу в ніч на неділю, 23 липня. За його словами, внаслідок атаки загинула одна людина.

Про це міністр написав у Telegram.

"Внаслідок нічних обстрілів загинув чоловік 1974 року народження. Його посікло осколками. 22 осіб травмовані", — розповів він.

Зазначається, що серед поранених четверо дітей: 11, 12 років та двоє 17-річних підлітків.

Нічний обстріл Одеси 

Вночі 23 липня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Одесі. Під час атаки ворог задіяв п'ять видів ракет. Силами протиповітряної оборони значну частину ракет було знищено. Інші завдали руйнування портової інфраструктури, щонайменше шістьом житловим, у тому числі багатоквартирним будинкам. Понівечено десятки автомобілів, у багатьох будинках міста пошкоджено фасади та дахи, вибиті вікна. Відомо про одного загиблого. Одну особу рятувальники успішно деблокували. Ще 22 людей поранено, серед них четверо дітей.

Також внаслідок ворожої атаки знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Російська ракета влучила прямо в центральний вівтар. Відтак, частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищено службові приміщення нижньої частини собору.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон — це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря.

Нагадаємо, Росія з 17 по 21 липня також активно обстрілювала Одесу та область. Так, ракети та їхні уламки пошкодили обʼєкти портової інфраструктури, житлові будинки, критичну інфраструктуру, будівлю генерального консульства Китайської Народної Республіки. До того ж ворог знищив тонни зерна, 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Також постраждали понад 20 людей, частина з них перебуває у лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 11:16