На фото:Митрополит Хустської єпархії УПЦ МП Марк (Петровцій). Джерело: Віталій Глагола

Митрополит єпархії УПЦ МП на Закарпатті зводить собі будинок під Москвою, — журналіст (фото)

Митрополит Хустської єпархії Української православної церкви московського патріархату Марк (Петровцій), який має російське громадянство, займається зведенням власного будинку на території Росії. Вартість його помешкання оцінюють у 250 тисяч доларів. 

Про це повідомляє журналіст Віталій Глагола, посилаючись на власні джерела. Відомо, що будинок митрополита розташований в елітному районі міста Сергієв Посад Московської області.

Будинок розташований за адресою вул. Пугачова, 13а. Саме помешкання оцінюється у 250 000 доларів, а його площа становить 1355 метрів квадратних. Задля підтвердження цієї інформації Глагола наводить дані з міграційної картки, яку заповнив митрополит Марк під час отримання російського паспорта.

За даними журналіста, митрополит Марк очолював низку високих посад у структурі Російської православної церкви. 

"25 червня 1978 року тодішній патріарх РПЦ Пимена призначив митрополита Марка благочинним Троїце-Сергієвої Лаври у місті Сергієв Посад у Московській області", — зауважив Глагола.

Нагадаємо, у вересні прес-центр Служби безпеки України повідомляв, що клірик київського монастиря Української православної церкви московського патріархату виправдовував війну Росії проти України. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. За даними слідства, архімандрит у соціальних мережах виправдовував повномасштабну війну Росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.10.2024 13:41