Підозра архімандриту київського монастиря. Джерело: СБУ

Підозра після обшуків: архімандрит київського монастиря УПЦ МП виправдовував агресію Росії

Клірик київського монастиря Української православної церкви московського патріархату виправдовував війну Росії проти України. Служба безпеки України повідомила йому про підозру.

Про це повідомила прес-служба СБУ. За даними слідства, архімандрит у соціальних мережах виправдовував повномасштабну війну Росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у виправданні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна", — уточнили в Службі безпеки України.

У повідомленні спецслужби не вказано ім'я фігуранта, але є інформація, що йдеться про 39-річного архімандрита Володимира (в миру Олексій Ракк), Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ МП, де СБУ проводила обшуки 18 вересня.

Нагадаємо, що в червні в Ужгороді священник Мукачівської єпархії Української православної церкви московського патріархату протоієрей Іван (Іван Лях) влетів у житловий будинок. Аварія сталася у середмісті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 12:16