Фото: "Укрінформ"

МКС видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації та Чорноморського флоту Росії

Міжнародний кримінальний суд 5 березня видав ордери на арешт командувача дальньої авіації Росії Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом Віктора Соколова. Таке рішення було в межах розслідування потенційних воєнних злочинів Росії в Україні.

Про це повідомляється на сайті Міжнародного кримінального суду.

За даними МКС, обоє російських командувача, ймовірно, причетні до ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі в період щонайменше з жовтня 2022 року до березня 2023 року, а також в ударах по цивільних обʼєктах та вчиненні дій проти мирного населення.

Наголошується, що обидва ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих стороною обвинувачення.

"Палата попереднього провадження II встановила, що існують розумні підстави вважати, що передбачувані удари були спрямовані проти цивільних об’єктів, і для тих установок, які могли бути кваліфіковані як військові об’єкти у відповідний час, очікувана випадкова шкода та збиток для цивільного населення були б однозначно надмірна для очікуваної військової переваги", — йдеться у повідомленні

Міжнародний кримінальний суд також зауважив, що зміст ордерів про арешт видається під грифом "таємно" з метою захисту свідків та забезпечення безпеки розслідування.

Міжнародний суд у Гаазі видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту рф

Колаж TrueUA

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

У Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Зокрема, представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що країна-агресорка не визнає рішення даного органу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 16:17