Фото: Офіс президента

Молдова підтвердила заяву Зеленського щодо плану Росії захопити владу країни

Україна дійсно передавала Молдові розвідувальну інформацію про плани Росії щодо захоплення влади в країні. Цю інформацію підтвердили в Службі інформації та безпеки Молдови.

Про це повідомляє NewsMaker.

"СІБ підтверджує, що, як на підставі інформації, наданої нашими українськими партнерами, так і в результаті оперативної роботи служби, виявили диверсійну діяльність, спрямовану на підрив держави Молдова, дестабілізацію і порушення громадського порядку", — заявили у відомстві.

Правоохоронці Молдови не повідомили деталі, оскільки інформація є секретною, а її порушення може призвести до зриву проведення деяких оперативних заходів. Відповідну інформацію підтвердили й в Адміністрації президента Молдови. Там заявили, що Майя Санду постійно підтримує зв'язок з Володимиром Зеленським.

"Наші компетентні органи працюють над забезпеченням безпеки країни і використовують всю інформаційну підтримку партнерів, щоб передбачити і запобігти будь-яким спробам підриву нашої держави", — заявили у Молдові.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомляв, що українська розвідка передала керівництву Молдови перехоплений російський план щодо захоплення влади в країні. Він зазначив, що наразі невідомо, чи був у Москві відданий наказ діяти за цим планом проти Молдови.

Нещодавно міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що наступною країною, яку може окупувати Російська Федерація, може стати Молдова

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.02.2023 23:17