Фото: Jurnal.md

Молдова висилає співробітників російського посольства після шпигунського скандалу

Молдова висилає значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування.

Про це повідомляє Jurnal.md.

Чисельність дипломатів посольства Росії в Кишиневі буде скорочено, заявив на засіданні уряду міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску. Цей крок став відповіддю на журналістське розслідування, де йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження і прослуховування. 

"Протягом багатьох років ми були об’єктом певної ворожої діяльності та політики з боку Росії. Значна частина таких дій здійснювалася через посольство... Важливо, щоб дипломатичні служби зосереджувалися на розвитку добрих відносин... Ми досягли спільної згоди щодо необхідності обмеження кількості акредитованих дипломатів з Росії. Щоб було менше осіб, які діють для дестабілізації ситуації в республіці", — наголосив глава МЗС Молдови.

За інформацією ЗМІ, кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Залишиться 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників. Російська сторона вже отримала дипломатичну ноту. Рішення влади Молдови має бути виконано до 15 серпня.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації і російській пропагандіНаціональний центр "Патріот" буде координувати та впроваджувати державу політику у сфері інформаційної безпеки. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 26.07.2023 15:31