Молодь повинна відігравати найважливішу роль у вирішенні сучасних проблем

31 СІЧНЯ 2018 14:36

Молодь може і повинна відігравати важливу роль у вирішенні сучасних проблем, в тому числі пов'язаних із захистом нашої планети від наслідків надмірного споживання і глобального потепління, передає TrueUA з посиланням на UN  

Нове покоління повинно бути озброєне всіма необхідними навичками для побудови сталого майбутнього. Про це заявив Голова 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Мирослав Лайчак, виступаючи на молодіжному форумі в Нью-Йорку.  

У вівторок в ООН зібралися молоді люди з усього світу для обговорення нових підходів до вирішення таких проблем як зміна клімату, бідність і нерівність. Ці дівчата і юнаки не можуть уявити своє життя без Інтернету та інших новітніх технологій, які як раз і можуть стати важливим інструментом в побудові більш справедливого і благополучного світу.   

В ході дводенного форуму лідерів молоді вони обміняються з представниками урядів новаторськими ініціативами по просуванню Цілей в галузі сталого розвитку - 15-річного плану поліпшення життя людей і захисту планети, яка, як сказав Голова 72-ї сесії, дісталася молодим людям не в найкращому стані .  

«Ми бачимо, якими швидкими темпами скорочується різноманітність видів флори і фауни. У нас закінчуються запаси прісної води ...   

Нам не вдалося уповільнити глобальне потепління. Для задоволення наших енергетичних потреб ми як і раніше в значній мірі покладаємося на викопне паливо», - нагадав Голова 72- сесії Генеральної Асамблеї ООН.   

Він вважає, що всі ці проблеми не вирішити без участі молоді, озброєної новими інноваційними підходами. У зв'язку з цим Мирослав Лайчак наголосив, що інвестиції в молодь - це інвестиції в наше майбутнє.  

На сьогоднішній день в світі проживає безпрецедентне число молодих людей - 1,8 млрд. Вони як і раніше стикаються з безліччю перешкод, в тому числі заважають їм знайти місце на ринку праці.  

Мирослав Лайчак зазначив, що на сьогоднішній день більше 70 мільйонів молодих людей є безробітними. Але проблема полягає не тільки у відсутності робочих місць: близько 40 відсотків трудящої молоді живуть в умовах крайньої бідності.  

Питання забезпечення гідної зайнятості - один із центральних на дводенному форумі молоді.  

Делегати обговорюють також, як домогтися більш активного використання чистих джерел енергії та забезпечити розвиток безпечних «зелених міст».   

На порядку денному також - захист біологічного різноманіття і цілий ряд інших питань.  

Стартувавши в 2012 році, Форум зібрав дівчат і юнаків, а також представників уряду, в тому числі міністрів, що відповідають за молодіжну політику. Цього року головна тема Форуму - роль молоді в розвитку міських і сільських громад.  

Крім того, в рамках Форуму проходить величезна кількість круглих столів, молоді люди разом з міністрами обмінюються думками щодо перспектив розвитку технологій, майбутнього світової торгівлі і міжнародних потоків фінансів.  

Заключний документ Молодіжного форуму буде переданий на розгляд учасників Політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

 

Суспільство, 31.01.2018 14:36