Молодіжні протести в Тбілісі: Вимагають відставки глави МВС

13 ТРАВНЯ 2018 21:37

Молодіжні протести біля будівлі парламенту в столиці Грузії активізувалися в неділю вдень. Демонстранти домагаються виконання своїх вимог, серед яких відставка глави МВС, відсторонення від влади партії «Грузинська мрія» і прем'єр-міністра. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Приводом для бунту став рейд спецназу по популярним нічним клубам Тбілісі в рамках боротьби з наркоторгівлею. Присутні кажуть, що при цьому були побиті і затримані ні в чому не винні відвідувачі.

Спонтанний протест, який почався в ніч на суботу, тривав потім весь день і обріс політичними вимогами. У суботу ввечері молодь влаштувала грандіозну дискотеку під відкритим небом. Один з її організаторів Бека Цікарішвілі каже:

«Вчора поліція викинула людей з нічних клубів і переслідувала їх всю ніч. Багато - в тому числі і я - були затримані. Сьогодні до нас приїхали всі наші друзі діджеї і приєдналися до наших протестів».

За даними грузинської влади, в ході рейдів було затримано 8 наркоторговців. Спостереження за ними велося протягом трьох місяців, після того, як через вживання новим наркотиком мефедрона загинули 5 осіб.

Протестуючі кажуть, що брутальні затримання відвідувачів почалися вже після арешту наркоторговців і звинувачують владу в порушенні своїх прав і свобод.

Світ, 13.05.2018 21:37