Фото: Pixabay

Морози послабшають, але є нюанс: синоптики розповіли про погоду на початку тижня

У перші два дні нового тижня, 15-16 січня, в Україні очікується поступове підвищення температури повітря у більшості регіонів. З невеликою періодичністю йтимуть сніг, а подекуди й дощі.

Такий прогноз дають синоптики Укргідрометцентру

Разом з тим, посеред тижня знову вдарить мороз до -13°С, але він триватиме не довго, у деяких областях буде сонячна погода.  

Прогноз погоди на 15 січня

У понеділок, 15 січня, в Україні буде хмарно, на Заході, Півночі, Сході й у південно-східній частині місцями йтиме сніг, на решті території без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, у західних областях пориви до 15-20 м/с.

Температура повітря вдень -4…+1°С, на Півдні до +6°С, а в Криму стовпчики термометра піднімуться до +9°С. У Карпатах часом сніжитиме, місцями пориви вітру 25 м/с і хуртовина, вдень -2…-7 °С.

Прогноз погоди на 16 січня

У вівторок, 16 січня, в Україні зберігатиметься хмарна погода, йтиме сніг, на Півдні мокрий сніг з переходом у дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вночі становитиме -3…-7 °С у західних, північних і подекуди східних областях, -2…-4 °С у Центрі та -1…+3 °С на Півдні. Вдень середня температура по країні протримається на рівні 0…+2 С, з незначним мінусовими позначками на Заході, Півночі, Сході та в Центрі, а також у плюс на Півдні.

Прогноз погоди на 17 січня

У середу, 17 січня, в Україні прогнозується хмарно з проясненнями та без опадів. Вітер південно-західний 3-5 м/с, вдень західний 5-10 м/с.

Вночі в північні, східні й деякі центральні регіони України надійде морозна погода з позначками -9…-13°С, трохи тепліше буде в західних і південних областях. Вдень переважно -2…-4°С, на крайньому Сході до -6°С, а на Півдні в межах 0…+4°С.

Синоптики прогнозують підвищення температури повітря ближче до вихідних. На заході, півночі та сході -1… -5°С вночі та 0… +2°С вдень, все ще сніжитиме. На крайньому Сході, Півдні та в Центрі країні потепліє до 0… +5°С вночі, а вдень буде сонячна погода з температурою від +2 до +11°С.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.01.2024 09:52