Фото: Flickr

Москва знищує українську ідентичність на окупованих територіях, — британська розвідка

Окупанти намагаються цілком русифікувати загарбані українські території. Їхні дії спрямовані на те, щоб знищити національну ідентичність українців

Про це повідомляється у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

"Мета Росії — створити прокремлівський інформаційний простір в окупованих регіонах, щоб підірвати українську національну ідентичність", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Британські аналітики вважають, що Москва нав'язує свою пропаганду в окупованих регіонах. 15 серпня перший заступник глави адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко прибув із візитом до Донецька, щоб відвідати школи та перевірити їхню інтеграцію до російської системи освіти.

Тим часом на окупованому Запоріжжі запроваджують нові стандарти акредитації навчальних закладів. Також для шкіл на захоплених територіях планують випустити нові підручники з історії Росії. У посібнику Україну описують як "ультратерористичну державу".

Нагадаємо, у Росії рекордно швидко опублікували нові підручники з історії для старшокласників. У них додали розділи про вторгнення Росії в Україну.

Підручник написали всього за п'ять місяців і він охоплює період з 1945 року до теперішнього часу. Його поспішали надрукувати до 1 вересня. Один з авторів книги, яка пронизана пропагандистськими тезами, помічник російського президента Володимир Мединський. Він заявив, що це буде єдиний державний підручник з історії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 09:47