Фото: соцмережі

У Росії переписали історію: у школах впровадять підручник, де виправдовують війну з "ультранацистською" Україною

У Росії рекордно швидко опублікували нові підручники з історії для старшокласників. У них додали розділи про вторгнення Росії в Україну.

Про це пише The Guardian.

Підручник написали всього за п'ять місяців і він охоплює період з 1945 року до теперішнього часу. Його поспішали надрукувати до 1 вересня. Один з авторів книги, яка пронизана пропагандистськими тезами, помічник російського президента Володимир Мединський. Він заявив, що це буде єдиний державний підручник з історії.

"За великим рахунком, це перший подібний підручник після розпаду СРСР", — сказав Мединський у коментарі росЗМІ.

Новий підручник з історії презентували в Росії

Фото з соцмереж

Представляючи новий підручник для 10-ти і 11-класників, на прес-конференції в Москві, міністр освіти Росії Сергій Кравцов заявив, що матеріал має на меті "донести до школярів цілі розгорнутої війни". Україну в підручнику називають "ультранацистською" державою, а вторгнення пояснюють необхідністю захистити Донбас. Війну все частіше пояснюють молодим росіянам як частину історичної місії Москви. У тексті часто повторюються пропагандистські тези з промови Володимира Путіна, коли він розпочав повномасштабне вторгнення в Україну у лютому минулого року.

Новий підручник з історії презентували в Росії

Фото з соцмереж

"Завдання демілітаризації та денацифікації, школярі мають переконатися, що це дійсно так", — сказав Кравцов.

Окремі розділи розповідають про те, як російські солдати "рятували мир" у 2014 році, анексуючи Крим. 

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомляли, що російське військово-політичне керівництво у тимчасово окупованому Криму впроваджує заходи для посилення системного інформаційно-пропагандистського впливу на молодьВ рамках даних заходів був проведений "форум молодих спеціалістів "Путь Победы. Zеркало" за участю понад 120 учнів з підконтрольних окупантам ВНЗ окупованого півострова, а також представників російських окупаційних військ зі складу ЗС РФ, МВС, МНС, прокуратури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 08.08.2023 13:23