Москву звинувачують в обстрілі цивільних об'єктів в Ідлібі

19 ЛИПНЯ 2019 14:28

Припинити авіаудари по цивільних об'єктах в північно-західній частині Сирії і дотримуватися міжнародного гуманітарного права закликали Росію учасники закритої зустрічі Ради Безпеки ООН.

На ній сторони обговорювали недавні обстріли шкіл і лікарень в Ідлібі, жертвами яких стали мирні жителі, повідомляє Euro News.

«Три співавтора доповіді по гуманітарній ситуації в Сирії - Кувейт, Німеччина і Бельгія, які ініціювали цю зустріч, - рішуче засуджують триваючі авіаудари по цивільним особам на північному заході Сирії, а також по медичним закладам та їх працівникам. Вони знову заявляють про необхідність забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у серйозних порушеннях міжнародного гуманітарного права», - заявив Марк Пекстін де Бютсверве, постпред Бельгії при ООН.

За даними ООН, з початку липня в результаті авіаударів були пошкоджені або руйнування шість лікарень, п'ять шкіл, три водоочисних споруди, будівля швидкої допомоги. 10 липня бомбардуванню піддався найбільший в регіоні госпіталь Маарат.

Як стверджує заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок, понад 70 цивільних осіб, включаючи жінок і дітей, стали жертвами атак. Росія категорично заперечує свою до них причетність.

Тим часом, стали відомі дати чергового раунду переговорів по врегулюванню ситуації в Сирії. Вони пройдуть в Нур-Султана 1 і 2 серпня.

Світ, 19.07.2019 14:28