Фото: weukraine.tv

МЗС запросило в Україну президента Бразилії, який пропонував віддати Росії Крим

У Міністерстві закордонних справ відреагували на скандальні заяви президента Бразилії Луїса Інасіо Лула да Сілви. Його запросили відвідати Україну, щоб побачити російські звірства на власні очі.

Про це повідомляє речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook

Президент Бразилії заявив, що війна викликана "рішеннями, прийнятими двома країнами", а також звинуватив як Володимира Путіна, так і Володимира Зеленського у відсутності ініціатив для припинення війни.

МЗС заявило, що "із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії із пошуку рішення для припинення війни". 

"Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються в заохоченні війни. Ми більш ніж будь-хто в світі прагнемо завершення російської агресії на основі формули миру, запропонованої президентом Зеленським", — заявив Ніколенко.

Ніколенко підтвердив запрошення для Луїса Інасіо Лулу да Сілви відвідати Україну, аби зрозуміти справжні причини та сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки різко розкритикували Бразилію після звинувачень у розпалі війни в Україні. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва повторює російську та китайську пропаганду.

Відомо, що президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати воєнні дії" на території України. З Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним потрібно говорити про мир. 

Також президент Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. Таку заяву він зробив у четвер, 6 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2023 13:30