Фото: скріншот з відео

США різко відреагували на заяви президента Бразилії про війну в Україні

Сполучені Штати Америки різко розкритикували Бразилію після звинувачень у розпалі війни в Україні. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва повторює російську та китайську пропаганду.

Цитують речника Ради національної безпеки Джона Кірбі журналісти NDTV.

Президент Бразилії під час поїздки до Китаю заявив, що Сполучені Штати заохочують війну в Україні. Лула зазначив, що "Сполучені Штати повинні припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир". Це чітко повторює російську пропаганду.

"У цьому випадку Бразилія повторює російську та китайську пропаганду, взагалі не дивлячись на факти", — сказав Джон Кірбі.

Бразилія не приєдналася до західних країн у введенні санкцій проти Росії та відмовилася постачати Україні боєприпаси.

"Очевидно, ми хочемо, щоб війна закінчилася. Це може статися прямо зараз, сьогодні, якщо Путін припинить атакувати Україну і виведе її війська. Останні коментарі Бразилії про те, що Україна повинна розглядати офіційну поступку Криму як мирну поступку, просто помилкові, особливо для такої країни, як Бразилія, яка проголосувала за підтримку принципів суверенітету та територіальної цілісності в ООН", сказав Кірбі.

Нагадаємо, президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати воєнні дії" на території України. З Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним потрібно говорити про мир. 

Також президент Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. Таку заяву він зробив у четвер, 6 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2023 07:47