Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

На 11 напрямках відбулося майже 100 боєзіткнень: Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті за добу

Від початку доби на різних ділянках фронту відбулося 99 бойових зіткнень. Сили оборони спрямовують зусилля на зрив виконання російськими загарбниками планів наступу та виснаження бойового потенціалу ворога.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Там зазначили, що противник завдав 6 ракетних (7 ракет), 72 авіаційних ударів (зокрема, залучив 94 КАБи) та 653 удари дронами-камікадзе, здійснив 3 417 обстрілів позицій наших військ.

Поблизу Стариці та Вовчанська на Харківському напрямку російські терористи п’ять разів штурмували позиції українських підрозділів. Орієнтовні втрати ворога на напрямку склали 58 окупантів вбитими та пораненими, знищено 14 артсистем, 33 БпЛА, десять одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки.

Одинадцять разів ворог атакував наші укріплення на Куп’янському напрямку поблизу Кучерівки, Кругляківки, Вишневого та Новоосинового. На цей час боєзіткнення тривають у трьох локаціях.

Позиції українських захисників в районах населених пунктів Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Греківки, Григорівки та Діброви за минулий день на Лиманському напрямку 18 разів штурмували російські війська. Досі триває три атаки ворога.

На Сіверському напрямку наші війська зупинили спробу противника покращити тактичну ситуацію поблизу Білогорівки.

Поблизу Часового Яру, Ступочок та Білої Гори невдачею завершились дев’ять спроб загарбників просунутися вперед на Краматорському напрямку.

Активно діяла ворожа штурмова та бомбардувальна авіація. На Торецькому напрямку окупанти за сьогодні 17 разів штурмували у районах Торецька та Щербинівки.

Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 19 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Мирнограду, Лисівки, Крутого Яру, Новотроїцького, Променя, Петрівки та Селидового. Дев’ять боєзіткнень на напрямку ще тривають. За попередніми підрахунками, сьогодні наші воїни ліквідували 126 і поранили 157 окупантів. Знищено три танки, три бойові броньовані машини, три гармати, три командно-спостережні пункти, два БпЛА та десять автомобілів. Також пошкоджено два танки, чотири бойові броньовані машини, сім ворожих авто та п’ять артилерійських систем загарбників.

На цей час доби на Курахівському напрямку нараховується 17 бойових зіткнень. Терористи намагалися просунутися в районах населених пунктів Новоселидівка, Гірник, Цукурине, Гостре, Георгіївка, Желанне Друге, Олександрівка та Костянтинівка, на теперішній момент точиться сім боїв.

Триває бій поблизу Богоявленки на Времівському напрямку, всього дотепер, застосовуючи штурмову авіацію, агресор сім разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Ясної Поляни та Золотої Ниви.

На Придніпровському напрямку відбито шість ворожих атак, противник успіху не мав.

Триває операція Сил оборони України в Курській області. Всього за сьогодні ворог завдав по Курщині 15 авіаударів, застосувавши 21 керовану авіабомбу.

На інших напрямках суттєвих змін не відбулося.

"Сьогодні відзначимо українських воїнів з 55 окремої артилерійської бригади "Запорізька Січ", 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша та Третьої окремої штурмової бригади, які стійко стримують навалу сил противника, що переважають за кількістю", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відзначив під час свого традиційного вечірнього відео звернення, що виповнилося два місяці з того часу, як Збройні сили України розпочали військову операцію у Курській області Росії. Це стало важливим етапом російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 23:13