Михайло Федоров. Джерело: Telegram-канал міністра

На базі шести вишів створять "стартап-школи": Федоров розповів про вибір Міносвіти

У мережі "стартап-школа — інкубатор — акселератор" студенти отримуватимуть підтримку, менторство та можливість залучити інвестиції для масштабування ідей і винаходів. Міністерство освіти та науки (МОН) уже обрало шість університетів для цього.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Щоби в Україні зʼявилися свої Facebook або Microsoft, потрібно допомагати маленьким студентським стартапам у реалізації ще на етапі ідеї", — наголосив він.

За його словами, для цього спільно з МОН створюється мережа "стартап-школа — інкубатор — акселератор", уже обрали перші шість університетів, на базі яких створять перші стартап-школи:

  • Національний авіаційний університет;
  • Вінницький національний технічний університет;
  • Київський академічний університет;
  • Сумський державний університет;
  • Дніпровська політехніка;
  • Одеська політехніка.

Міністр цифрової трансформації України зазначив, що ці університети мають потенціал для реалізації стартапів, інноваційну інфраструктуру та досвід співпраці з бізнесом. Університети допомагатимуть студентам, у яких зʼявилася крута ідея стартапу, залучати інвестиції, масштабувати проект і виходити на ринок.

"Інноваційні стартапи можуть стати основою для повоєнного відновлення України. Тому потрібно дати можливість молодим фахівцям працювати над власними продуктами, щоби вони перетворювалися на глобальні бізнеси", — підсумував Михайло Федоров.

Нагадаємо, що у вересні Міністерство освіти та науки України запустило механізм надання державних грантів на здобуття вищої освіти через "Дію". Сертифікат частково або повністю покриє вартість навчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.10.2024 16:08