Фото ілюстративне зі соцмереж

На базі "Вагнера" в Краснодарському краї спалахнула пожежа: деталі (відео)

У суботу, 21 вересня, на колишній базі приватної військової компанії "Вагнера" в Краснодарському краї спалахнула пожежа. Військовий об'єкт розташований у хуторі Молькіно.

Про це повідомив російський інформаційний ресурс "Медуза". Там уточнили, що відео опублікував пов'язаний із приватною військовою компанією Telegram-канал "Оркестр Вагнера".

За його даними, горять адміністративні споруди, в тому числі будівля колишнього штабу. Що спричинило пожежу, невідомо.

У липні 2023 року, після заколоту Пригожина, найманці оголосили, що база в Молькіно "офіційно припиняє своє існування".

За даними "Оркестру Вагнера", база перейшла до "Африканського корпусу" — підрозділу з колишніх бійців приватної військової компанії "Вагнера", який зараз підпорядкований російському міністерстві оборони. Вони діють у Буркіна-Фасо, Лівії, Малі, Центральноафриканській Республіці та Нігері.

Хутір Молькіно розташований за 40 кілометрів від Краснодара. За даними на 2016 рік, в Молькіно дислокувалися три військові підрозділи: Перша гвардійська ракетна бригада (в/ч 31853), 10 окрема бригада спеціального призначення ГРУ міноборони (в/ч 51532) та 243 загальновійськовий полігон (в/ч 55485).

На початку 2015 року перед появою в Молькіно найманців "Вагнера", полігон серйозно модернізували, а на навчальний майданчик поставлено нове обладнання.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 21 вересня, безпілотники вдарили по російському складі боєприпасів у Тихорецькому районі Краснодарського краю. Там спалахнули пожежі, досі триває детонація снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2024 14:19