Фото: ДБР

На Буковині керівник Нацпарку "погорів" на хабарі у $65 тисяч

Працівники Державного бюро розслідувань затримали керівника Національного природного парку "Хотинський" в Чернівецькій області, який отримав хабар від підприємця.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, бізнесмен звернувся до посадовця для оформлення довгострокової оренди земельних ділянок на території Нацпарку. Підприємець хотів облаштувати там бази відпочинку. Проте чиновник заявив йому, що підпише договори оренди лише за винагороду у 65 тисяч доларів США. 

"Комерсант вирішив не платити данину та звернувся до правоохоронців", — наголосили у ДБР.

Відтак, 9 жовтня 2024 року правоохоронці затримали директора Нацпарку "на гарячому" під час одержання 65 тисяч доларів США після підписання орендних документів. Наразі посадовцю повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням, в особливо великому розмірі. 

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі два мільйони гривень", — резюмували у ДБР.

ДБР затримало керівника Національного природного парку на Буковині

Фото: ДБР

Нагадаємо, у Києві радника керівника одного зі столичних медичних університетів затримали під час отримання хабаря. Посадовець за 1800 доларів фіктивно зараховував на навчання іноземців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.10.2024 14:53