Фото: Нацполіція

Зараховував іноземців на фіктивне навчання: у Києві на хабарі "погорів" працівник медичного вишу

У Києві радника керівника одного зі столичних медичних університетів затримали під час отримання хабаря. Посадовець за 1800 доларів фіктивно зараховував на навчання іноземців.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Відомо, що працівник вишу допомагав мігрантам з різних країн фіктивно ставати "студентами" одного з міжнародних університетів Києва, а також отримати візу та студентську посвідку. Таким чином іноземці отримували законні підстави перебувати на території України протягом чотирьох-п'яти років, не навчаюсь у виші.  

Цю послугу посадовець оцінював у 1800 доларів. Під час отримання 33 тисяч гривень від одного з майбутніх "студентів" правоохоронці затримали правопорушника у його робочому кабінеті.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Незаконну схему з легалізації іноземців в Україні викрили працівники управління міграційної поліції главку поліції Києва спільно зі слідчими Подільського управління поліції, співробітниками Державної прикордонної служби України та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно у Києві під час отримання хабаря затримали проректора університету. Посадовець отримав гроші за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.10.2024 18:43