На чергових переговорах ТКГ в Мінську РФ висунула свої пріорітетні питання

18 СІЧНЯ 2018 12:44

Сьогодні, 18 січня, у Мінську відбудуться чергові переговори Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Представник РФ в контактній групі Борис Гризлов повідомив, що Росія визначила свої чотири пріоритети на цих переговорах, передає TrueUA  

«Найближчим часом російська делегація зосередить зусилля на чотирьох пріоритетних завданнях. Перше - забезпечення результативності роботи політичної підгрупи. Друге - забезпечення режиму припинення вогню і безпеки на лінії розмежування і біля неї. Третє - якнайшвидше транспортно-економічне деблокування Донбасу. І четверте завдання - продовження звільнення утримуваних сторонами конфлікту людей», - наголосив Гризлов.  

Відомо, що на перших в цьому році переговорах ТКГ, сторони обміняються списками полонених та будуть домовлятись про передачу 74 людей українською стороною в обмін на 29 затриманих українців. Крім того, Україна порушить питання звільнення близько 40 політв'язнів із російських в'язниць.   

Нагадаємо, що 27 грудня з полону були звільнені 73 українця. В свою чергу, Україна віддала 233 засуджених, які були затримані в зв'язку з війною і відбували термін покарання в українських в'язницях. 

 

Політика, 18.01.2018 12:44