Фото: ДБР

На Донеччині затримали військового, який намагався продати автомобіль, призначений для ЗСУ (фото)

У Донецькій області працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру військовослужбовцю, який за п'ять тисяч доларів США хотів продати автомобіль, отриманий від волонтерів для потреб Збройних сил України. 

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

За даними відомства, автомобіль для військових на передову привіз у листопаді 2022 року український благодійний фонд. 

Відомо, що військовослужбовець, який безпосередньо отримав автомобіль від волонтерів, використовував його за власними потребами. Декілька місяців він самостійно роз’їжджав на автівці, а згодом виставив її на продаж.

Працівники ДБР затримали фігуранта 20 квітня 2023 року під час отримання грошей від покупця. Військовому повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у сумі 805 тисяч гривень", — повідомляють правоохоронці. 

Нагадаємо, на Рівненщині Державне бюро розслідувань виявило зловживання із бойовими доплатами для військовихСхема діяла протягом дев'яти місяців, а завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2023 11:45