Фото: Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося майже 100 бойових зіткнень: Генштаб назвав найгарячіший напрямок

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 93. Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на Донеччині. Проте українські захисники впевнено стримують натиск окупантів та завдають їм значних втрат.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбито п’ять штурмів поблизу Глибокого та у районі Вовчанська. Українські військові не допустили втрат позицій.  

На Куп’янському напрямку противник п’ять разів безуспішно штурмував оборонні рубежі наших підрозділів у районі Синьківки. Тут ворог залучав для підтримки штурмову авіацію — вдарив 14 НАРами. ЗСУ стійко тримають оборону. Ще один бій продовжується поблизу Стельмахівки. 

На Лиманському напрямку за день рашисти здійснили 12 атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки, Греківки та Тернів. Вісім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще чотири бої тривають.

На Сіверському напрямку ворог продовжує шукати слабкі місця в обороні ЗСУ. Поблизу Спірного, Івано-Дар’ївки та Виїмки українським оборонцям вдалося відбито три атаки противника. Ще два бойових зіткнення тривають. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили три безуспішні штурми позицій ЗСУ поблизу Часового Яру, Нового та Іванівського. Ще один бій триває. 

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до 17. Ворог, за підтримки авіації, концентрує свої зусилля на спробах просунутись у бік Нью-Йорка та Торецька. Там зафіксовано понад половину від усіх атак на напрямку. Тут ще тривають бої. Окрім того, окупанти проводили безуспішні штурми біля Південного, Північного та Залізного.

На Покровському напрямку відбулося найбільше боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 26 спроб потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Лозуватського, Чистобродівки та Уманського. Сили оборони стримують натиск ворога та відбили 12 атак. Проте 14 боїв ще тривають. 

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Красногорівки. Наразі українські захисники тут відбили три атаки окупаційної армії, ще два боєзіткнення тривають. Три штурми ЗСУ зупинили у районах Парасковіївки та Георгіївки. Окупанти бомбардували Велику Новосілку та Катеринівку.

На Времівському напрямку відбито ворожий штурм неподалік Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку окупанти зазнали невдачі у районі Роботиного. Окрім того, випустили вісім некерованих авіаракет біля Марфополя.

На Придніпровському напрямку ворог, теж безуспішно, двічі атакував позиції ЗСУ поблизу Кринок. Райони населених пунктів Інгулець та Токарівка зазнали удару шістьма КАБами. Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 2 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 545 090 (+1 280);
  • танків — 8 107 (+8);
  • бойових броньованих машин — 15 566 (+16);
  • артилерійських систем — 14 655 (+56);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 114 (+3);
  • засобів протиповітряної оборони — 874 (+0);
  • літаків — 360 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 11 641 (+21);
  • крилатих ракет — 2 335 (+2);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 19 787 (+74);
  • спеціальної техніки — 2 452 (+4).

Нагадаємо, 2 липня речник Державної прикордонної України Андрій Демченко заявив, що російська армія в будь-який момент може спробувати розширити плацдарми з активними зонами бойових дій. Ворог здатен на такий крок на території Харківщини та Сумщини навіть попри недостатню кількість сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 17:50