Фото: 31 ОМБр

На фронті відбулося майже 80 бойових зіткнень: на яких напрямках тривають інтенсивні бої

За добу на фронті зафіксовано 76 бойових зіткнень. Рашисти докладають максимум зусиль, щоб прорвати оборону Збройних сил України. Проте наші військові продовжують стримувати наступ російських окупантів. На даний час інтенсивні бої тривають на Харківському, Лиманському та Куп'янському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на різних напрямках фронту

На Харківському напрямку триває два бойових зіткнення в районі населеного пункту Липці. Водночас російські окупанти продовжують руйнувати місто Вовчанськ КАБами. Від початку поточної доби ворог скинув на це місто шість бомб. Проте українські військові укріплюють оборону та активно протидіють загарбникам.

На Куп’янському напрямку відбулося 14 боєзіткнень. Українські військові відбили 10 ворожих спроб просунутися вперед. Наразі тривають бої в районах Синьківки, Петропавлівки та Невського.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили вісім з 10 атак ворога в районах Торського та Серебрянського лісу. Втрат ЗСУ позицій не допущено. Поблизу населеного пункту Терни досі триває два бойових зіткнення.

На Покровському напрямку окупанти з початку доби здійснили 20 атак на позиції наших військових. Сили оборони відбили 14 зіткнень, шість ще тривають неподалік Новоолександрівки та Прогресу.

На Курахівському напрямку від початку доби відбулося чотири бойових зіткнення. Неподалік Водяного триває ще один бій.

На Времівському напрямку ворог продовжує атакувати в районі Старомайорського. Підрозділи Сил оборони відбили три ворожих атаки, одна — ще продовжується. Ситуація тут контрольована.

На Придніпровському напрямку відбулося вже сім спроб ворога відтіснити підрозділи ЗСУ в районі Кринок. Проте ворог зазнав невдачі. Одне бойове зіткнення триває досі.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, 26 травня під час звернення до лідерів світу президент України Володимир Зеленський повідомив, що Російська Федерація збирає ще одне угруповання військ біля кордону з нашою державою. Загарбники готують наступальну операцію за 90 кілометрів на північний захід від міста Харків.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2024 17:47