Фото: zmina.info

Під суд піде військовий посадовець з Харківщини, який заробляв на своїх підлеглих

У Харківській області судитимуть військового посадовця, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Правоохоронці встановили, що він брав гроші у бійців за надання допомоги у розв'язанні їх проблем по службі.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, посадовець зібрав 1 мільйон 50 тисяч гривень з 14 військовослужбовців, яким пообіцяв перевести їх до іншої, новоствореної військової частини.

За інформацією ДБР відомо, що підозрюваний пообіцяв допомогти підлеглому, якого затримали правоохоронці у стані алкогольного сп’яніння. Він назвав ціну розв'язання проблеми — 180 тисяч гривень. У ДБР зазначають, що насправді ніякої "допомоги" нікому посадовець і не планував надавати, а просто таким чином виманював гроші в підлеглих. За вчинення злочинів підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Посадовець обвинувачується у шахрайстві та зловживанні впливом (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Раніше працівники ДБР викрили посадовців Держпродспоживслужби двох областей, які організували багатомільйонну схему поборів з експортерів "зернового коридору". 

Слідство встановило, що корупційну схему організували співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях. Фігуранти вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для здійснення експорту ячменю та кукурудзи.

Нагадаємо, раніше ДБР викрило багатомільйонну оборудку поблизу Києва. Зловмисники привласнили державні землі Вишгородського району поблизу столиці на понад дев'ять мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.04.2024 00:17