Фото: "Донбас СОС"

На Харківщині оголосили нову евакуацію дітей

На Харківщині готують обов’язкову евакуацію дітей із десяти населених пунктів Куп’янського району. Все через через постійні обстріли.

Про це ефірі телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, наразі розглядається рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із десяти населених пунктів Куп'янщини. Зокрема, це Куп’янська, Кіндрашівська та Курилівська громади.

"Там, за нашими даними, перебуває 275 дітей. Їх ми евакуюємо з батьками, або з одним із батьків, або це мають бути опікуни. І будемо приймати рішення по Борівщині, по селищу Борова. Це рішення буде поки що рекомендаційним", — сказав Синєгубов.

Він наголосив, що ворог щодня продовжує обстріли цивільного населення прифронтових громад Харківщини.

"Унаслідок російського терору гинуть та зазнають поранення мирні мешканці, зокрема діти. Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Родинам нададуть місця для проживання в Харкові, або в інших областях", — сказав Синєгубов.

Нагадаємо, 23 жовтня евакуювали дітей з восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області. Приблизно 250 дітей доправили на Житомирщину.

Зазначається, що усіх дітей в супроводі одного з батьків або ж законного представника вивезуть до початку холодів. Спочатку їх направлять у гуманітарний хаб, де можна перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 19:27