Фото: konotop.in.ua

На Херсонщині оголошено жалобу після обстрілів росіян, які вбили за добу сімох людей

У Херсонській області 14 серпня оголосили День жалоби за вбитими напередодні мирними жителями. Російські окупанти у неділю обстріляли низку населених пунктів області, внаслідок чого семеро людей загинули та дев'ятеро отримали поранення.

Відомо, що наймолодшій жертві окупантів — маленькій Софійці — було усього 23 дні від народження: росіяни вбили також її 12-річного братика та маму з татом.

"На Херсонщині (14 серпня, — ред.) — День жалоби за вбитими Росією… Станом на зараз (16:00 13 серпня, — ред.) семеро загиблих, девʼятеро людей — поранені", — повідомляв голова Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Прокудін.

Росіяни 13 серпня обстріляли Херсон, Велетенське, Золоту Балку, Станіслав, Комишант та Широку Балку. 

Найстаршій жертві окупантів було 67 років.

"Софійці було лише 23 дні від народження, її братику Артему — 12 років. Сьогодні їх разом з татом та мамою вбила Росія. Також у Широкій Балці терористи обірвали життя 67-річного місцевого жителя. У Станіславі через ворожий удар загинув пастор християнської церкви Тачишвілі Микола Миколайович та його односелець. Віряни згадують про нього, як добру та світлу людину", — зазначив Прокудін.

Нагадаємо, на російські обстріли Херсона 13 серпня відреагував президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що жодного дня не буває такого, щоб російське зло не отримувало нашої цілком справедливої відповіді. За словами президента, російські терористи повинні відчувати одне: їх буде знищено. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 02:16