Знищена "зелена школа" на Херсонщині. Скріншот із відео

На Херсонщині рашисти знищили першу в Україні та єдину в регіоні "зелену школу": вона згоріла вщент (відео)

У п’ятницю, 16 серпня, російські окупанти добили першу в Україні та єдину на Херсонщині "зелену школу". Її створили на базі школи №21 в Антонівці. Рашисти атакували унікальну школу двічі за половину дня, завдавши непоправної шкоди.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"Навчальний заклад, зведений за допомоги уряду Фінляндії, прийняв своїх перших дві сотні учнів 2016 року. Це була непересічна подія для всієї України — "зелену школу" збудували за європейськими принципами енергозбереження", — зазначив він.

За його словами, в ній функціонувала система очищення повітря — рекуперації, яка встановлена на стелі. Всередині приміщення — жодних труб і батарей. Тепло забезпечували сонячні батареї, розташовані на даху.

"На відео — якою була і який вигляд мала унікальна "зелена школа" в Антонівці після першого сьогоднішнього удару. Внаслідок другої ворожої атаки школа згоріла вщент", — наголосив Роман Мрочко.

Згодом він уточнив, що під час гасіння пожежі, яка остаточно знищила "зелену школу", під повторний ворожий обстріл потрапили рятувальники.

"Пошкоджена пожежна машина. Люди не постраждали", — підсумував начальник Херсонського міської військової адміністрації.

Нагадаємо, що 15 серпня російські окупанти обстріляли об'єкти критичної інфраструктури у Херсонській області. Також під ударом ворога опинилися будинки, газопровід, автомобілі й інше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 15:20